Succesverhalen

 

SmartRules - ING

ING is één van de oudste Pega klanten in Nederland. ING begon al Pega applicaties te bouwen in 2008. Toen SmartRules en ING hun krachten bundelden in 2014 had ING behoefte aan specialisten om haar 3 Pega applicaties te verbeteren en te updaten.

In eerste instantie vroeg ING om future proof applicaties. Met dit doel werden aanbevelingen van Pega geïmplementeerd en werden de nodige aanpassingen gedaan om te verzekeren dat Pega zou kunnen werken met ING’s doelarchitectuur, door van Websphere over te gaan op Tomcat, van IBM op Tibco, etc.

Naast het verbeteren van haar applicaties wilde ING upgraden van Pega 6 naar Pega 7. Omdat SmartRules al ervaring had met het succesvol upgraden van Pega 6 naar Pega 7 bij andere klanten (zoals Rabobank), koos ING voor SmartRules om haar te ondersteunen bij de upgrade.

 

MarketSpring - Nationale Nederlanden

Het doel van Nationale Nederlanden is om een leidende rol te spelen in het moderniseren van de verzekeringssector. Met 165 jaar aan geschiedenis en ruim 5 miljoen klanten, is deze welbekende verzekeraar aan het overgaan op een nieuwe aanpak die de klant centraal stelt.

NN is de grootste verzekeraar van Nederland. NN gebruikt Pega software om alle klantverzoeken op het gebied van (closed book) levensverzekeringen te verwerken. Wat ooit begon als een kleine business case voor het verder automatiseren van backend processen voor één van haar labels (RVS) wordt nu toegepast bij alle levensverzerkings-labels van NN.

Maar daar hield het niet op. In de afgelopen jaren heeft NN al haar oude call-center software vervangen door een Pega CRM systeem. Net als het gevestigde Pega BPM systeem waarmee het in verbinding staat werd Pega CRM aanvankelijk ook slechts bij één label toepast, maar naarmate de kostenbesparing zichtbaar werd besloot NN Pega CRM in te zetten voor al haar levensverzekerings-labels.

Momenteel is NN al het beleid van al haar verschillende labels aan het samenvoegen in één backend systeem, waarbij al haar business processen worden afgestemd op één uniform proces met behulp van Pega PRPC. Al met al een gigantisch project, waar SmartRules weer Pega kennis in combinatie met kennis van de verzekeringssector levert.

 

SmartRules - Achmea

Achmea is de grootste verzekeraar in Nederland. Schade-, zorg- en inkomensverzekeringen zijn haar kernkwaliteiten. Naast de thuismarkt, Nederland, is Achmea actief in 7 andere Europese landen. Achmea gebruikt Pega nu al enkele jaren. Organisaties van deze schaal gebruiken vaak een wijd spectrum aan backend systemen, die via verschillende integratiemethoden met elkaar communiceren. Daarbij komt Pega van pas. Pega kan een verscheidenheid aan interface methodes en talen aan, waarmee het een ideaal software pakket is voor Achmea.

 

SmartRules - USG

Toen SmartRules experts het Pega project kwamen versterken was USG al begonnen met het overzetten van alle USG merken naar één multi-channel platform – een ambitieus programma. USG’s kernproces: werving en selectie van werkzoekenden moest toen nog worden ingericht. Het creëren van dit proces werd gekenmerkt door twee grote uitdagingen: de dynamische aard van het bedrijfsproces en het verschil in schaal en werkwijze tussen de merken.

 SmartRules experts voegden waarde toe door USG te helpen deze obstakels te overbruggen. Samen met USG zijn wij trots dat alle USG merken (Start People, Unique, etc.) in België vandaag de dag op hetzelfde platform draaien. Dankzij SmartRules expertise en Pegasystems technologie is USG klaar voor de toekomst!

 

SmartRules - Rabobank

De Rabobank Groep is een internationale financiële dienstverlener die opereert op basis van coöperatieve principes. Zij biedt persoonlijk bankieren, zakelijk bankieren, asset management, leasing en vastgoed diensten. Rabobank Nederland maakt deel uit van de Rabobank Groep. De focus van Rabobank Nederland ligt op financiële dienstverlening in Nederland en internationaal op persoonlijk en zakelijk bankieren, en voedsel en levensmiddelen.

Als onderdeel van bredere innovatie binnen het bedrijf werd er een case management oplossing geimplementeerd om de business finance processen te verbeteren, door ze meer te richten op self-service en om te vormen naar cross-channel oplossingen. De case management oplossing die Pega biedt deelt de verschillende processen op in kleinere blokken die afzonderlijk ontworpen, geïmplementeerd, uitgerold, onderhouden en hergebruikt kunnen worden wat resulteert in maximale flexibiliteit en snelle business value.

Naarmate Pega al een aantal jaar in gebruik is bij Rabobank Nederland, zijn de processen die nodig zijn om Pega applicaties te analyseren, ontwikkelen, uit te rollen en te onderhouden steeds verder verfijnd en gestructureerd.

SmartRules voegt al jaren waarde toe aan Rabobank Nederland door haar te ondersteunen in alle stappen van de analyse en ontwikkelcycli van de case management oplossing. Daarnaast hebben de hulp en ideeën van de SmartRules consultants Rabobank Nederland geholpen het huidige hoge niveau van Pega oplossingen te bereiken.

 

Aegon

Aegon N.V. is een pensioen, verzekering en asset management multinational waarvan het hoofdkwartier in Den Haag zit. Aegon ondernemingen hebben wereldwijd ongeveer 28.000 mensen in dienst en bedienen miljoenen klanten. Aegon gebruikt Appian als een strategisch BPM platform. Het doel van de pilot begin 2016 was om uit te vinden of deze technologie een solide basis zou kunnen vormen voor het pensioendomein van Aegon. Als preferred Appian supplier binnen Aegon, ontwikkelde SmartRules de APT applicatie samen met Appian. Met de medewerking van Aegon’s interne medewerkers wist het SmartRules/Appian team de applicatie binnen 6 weken te bouwen en implementeren.

Enabling change: “Business and IT working together as one team.”
Bert Westeneng

Het is de missie van SmartRules om een ‘betere manier van werken’ te implementeren voor onze klanten, uitgevoerd door een sterk team!

    Sorry, no posts matched your criteria.
Waarom is bedrijfsvoering tegenwoordig zo complex? Wij helpen u het overzicht te houden met onze innovatieve en agile oplossingen!